Workshop Peter Kleine Schaars

Datum: 04-03-2021

Componist, arrangeur en dirigent Peter Kleine Schaars zette een workshop in elkaar om als gastdirigent orkesten uit de amateurwereld tijdens de lockdown een leerzame en inspirerende repetitie te bezorgen. Op uitnodiging van OBK bestuurslid Jesse van Lankveld deden muzikanten van OBK via het programma Zoom mee aan een digitale workshop met de componist. Het werd een boeiend en enthousiast verhaal over muziek in het algemeen en lichte muziek in het bijzonder. En dat gewoon tijdens de reguliere repetitieavond, op woensdag 3 maart 2021.

Met of zonder instrument gingen Peter Kleine Schaars en OBK-ers vanuit huis samen aan de slag met speciaal voor deze workshop gecomponeerde oefeningen en play-along songs. Gedegen uitleg over de uitvoeringspraktijk van verschillende muziekstijlen, ondersteund met luistervoorbeelden en vlotte video’s. Inzicht in het componeer-/arrangeerproces en de totstandkoming van de bladmuziek. Al het oefenmateriaal werd van tevoren voor alle orkestleden opgestuurd en na afloop van de workshop ontvangen alle deelnemers via Jesse van Lankveld de play-along tracks om er achteraf ook nog van na te genieten.

Naast het educatieve deel was er ook aandacht voor de sociale cohesie, waarvan door enkele muzikanten gretig gebruik werd gemaakt. Verder konden de deelnemers tijdens de twee uur durende sessie hun vragen stellen. Gelukkig was ook de eigen dirigent Sef Pijpers erbij om aanvullende informatie te geven. Alles bij elkaar een geslaagde exercitie, deze online bijeenkomst.

Peter Kleine Schaars is dirigent van het Orkest Koninklijke Marechaussee en diverse amateurverenigingen. Als arrangeur is hij gespecialiseerd in de lichte muziek. Zo was hij onder andere stafarrangeur en dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. 
En bovendien is hij van huis uit een gevierd trombonist... 

peeterkleineschaars.jpg
2b4ea7aa-7bdc-43bc-9043-ce2be98071b7.jpg
img_5559.jpg
4714495e-2fe7-460a-af4e-681b896b9561-(1).jpg
img_5560.jpg
img_5562.jpg
img_5563.jpg