Tijn van Brussel Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Datum: 22-07-2021

De nabestaanden van Tijn van Brussel uit Erp ontvingen op donderdag 22 juli uit handen van burgemeester Kees van Rooij de versierselen behorend bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Brussel overleed op 10 juli 2021, een paar dagen daarvoor was het Koninklijk Besluit tot toekenning genomen. De heer Van Brussel is nog op de hoogte gebracht van zijn benoeming. Op 22 juli, de dag dat hij 65 geworden zou zijn, heeft burgemeester Van Rooij de versierselen overhandigd aan zijn weduwe en kinderen.  

De heer Van Brussel was vanaf 1983 een buitengewoon actieve vrijwilliger bij Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Erp (hij was er onder andere secretaris en voorzitter, stond aan de wieg van de OBKrant, vervulde de rol van (assistent-)dirigent en was lid van diverse commissies, werkgroepen en stuurgroepen). Ook was hij voorzitter van de Stichting Harmonieus. Sinds 2020 vervulde decorandus de rol van voorzitter van De Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel. 
Vanaf begin 2013 was decorandus vrijwilliger bij Simeonshof. Hij verzorgde onder andere wekelijks muziekoptredens voor de bewoners van Simeonshof.

Ook speelde hij een grote rol binnen Woonhuis De Blitz in Uden waar 12 mensen met een verstandelijke beperking wonen. Sinds mei 2006 woont zijn oudste dochter met veel plezier in dit bijzondere huis. De heer Van Brussel was secretaris van het ouderbestuur en vervulde daarnaast nog andere vrijwillige werkzaamheden voor De Blitz.
 
Tekst en foto ontleend aan de Facebookpagina van gemeente Meierijstad, 22 juli 2021.
 
tijnvanbrussel.jpg