Solistenconcours slagwerk Brabantse Bond van Muziekverenigingen

Datum: 16-03-2019

Op zaterdag 16 maart reisden 2 OBK-slagwerkers af naar Den Durpsherd in Berlicum voor deelname aan het Solistenconcours voor slagwerkmuzikanten.
In de ochtend trad Roy van Nuland op in de 2e divisie Multiple Percussion met het werk Streetdance van Frank Rademakers. Roy scoorde 86 punten en daarmee de uitnodiging voor de Brabantse Kampioenswedstrijd voor solisten slagwerk op 18 mei, ook in Berlicum. Vanwege het feit dat hij boven de 85 punten uitkwam, ontving hij bovendien rechtstreeks een uitnodiging voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen. Het jurylid dat het optreden van Roy beoordeelde was Jos Schroevers.

Na de middag heeft Rick van der Voort opgetreden in de 3e divisie Multiple Percussion met het werk Saturnus van J.G. Schroën. Rick behaalde 84 punten en werd tevens uitgenodigd voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen op 18 mei in Berlicum.
Het optreden van Rick werd beluisterd door jurylid Anno Appelo.

De organisatie was in de vertrouwde handen van de Brabantse Muziekbond, onder auspiciën van de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie.

Beide slagwerkers: van harte proficiat!

royvnuland.jpg
rickvandervoort.jpg