Slotvoorstelling OBK-Kracht 2017

Op 19 april werd door de jeugd van de Mariaschool, Empel en St Nicolaasschool de eindvoorstelling verzorgd van het muziekproject OBK Kracht. Het aanwezige publiek werd drie kwartier lang vermaakt met muziek, zang en dans.

Samen muziek maken leuke hobby
Doel van het muziekproject OBK Kracht is om de jeugd kennis te leren maken met het maken van muziek en te laten ervaren dat het samen muziek maken een heel leuke hobby kan zijn. Hiervoor werkt Harmonie OBK samen met Phoenix Cultuur. In de weken voorafgaand aan het optreden werden in groep 5 van de drie scholen muzieklessen verzorgd door Cindy van Rijn, die ook de presentatie van de slotvoorstelling voor haar rekening nam. Dat er hard gewerkt is tijdens deze lessen mocht het publiek ervaren.

Gevarieerd programma
Er werd gezongen, gedanst, gedrumd en er werd op heel veel verschillende muziekinstrumenten gespeeld door de lagere schooljeugd. Hierbij werden ze zeer deskundig begeleid door Funtastic onder leiding van dirigent Remco Spierings. Funtastic is de naam van zowel het opleidingsorkest als de jeugdslagwerkgroep van OBK en zij laten duidelijk merken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Want of het nou een nummer van Queen was, een nummer uit de Sound of Music, een nummer van Kinderen voor Kinderen of van de Vengaboys, alles werd met veel plezier gebracht.

Stieros uit Spanjos
Ook mocht de jeugd die dit jaar de DoReMi lessen volgen laten horen wat ze al in huis hebben. Begeleid door Cindy van Rijn op de gitaar speelden ze het nummer ‘Stieros uit Spanjos’ op hun xylofoon. Al met al een zeer geslaagde slotvoorstelling die werd gevolgd door een instrumentenmarkt waar men nog verder kon kennismaken met de muziekinstrumenten. Meer informatie over het bespelen van een instrument of over het volgen van muzieklessen valt te krijgen door een mail te sturen naar daniellevankol@outlook.com

Tekst Harry Kobus - Foto's: Harry Kobus, Tijn van Brussel

Bekijk de fotoreportages van de slotmanifestaties van 2012, 2013, 2014, en 2016!

 

obkkracht1_1.jpg
obkkracht1_2.jpg
obkkracht1_3.jpg
obkkracht1_4.jpg
obkkracht1_5.jpg
obkkracht1_6.jpg
obkkracht1_7.jpg
obkkracht2_1.jpg
obkkracht2_2.jpg
obkkracht2_3.jpg
obkkracht2_4.jpg
obkkracht2_5.jpg
obkkracht2_6.jpg
obkkracht2_7.jpg
obkkracht2_8.jpg