Onze dirigenten: Remco Spierings

Remco Spierings is vanaf woensdag 25 juli 2015 dirigent van het opstaporkest en het opleidingsorkest van Muziekvereniging OBK in Erp.

Remco Spierings werd geboren op 28 februari 1986 in Nistelrode in een muzikaal gezin. Zo speelde zijn vader gitaar en trompet, zijn broers bugel, trompet en drums. Zijn eerste muzieklessen kreeg hij op 8-jarige leeftijd bij Fanfare Sint Lambertus te Nistelrode. Op 10-jarige leeftijd begon Remco met trompetlessen bij Mari van Gils en haalde al zijn muziekdiploma’s bij de vereniging. In die tijd heeft hij veel gespeeld bij verschillende verenigingen, projectmatig en in bandjes in de regio.

Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd, heeft hij uiteindelijk de stap naar het conservatorium gezet en auditie gedaan bij het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij werd toegelaten tot de opleiding klassiek trompet, met de bijvakken lichte muziek, piano en directie. Het conservatorium was voor Remco een prachtige tijd met vele hoogtepunten, zoals een tournee naar Oostenrijk, met de trompetklas van Rotterdam, Enschede, Zwolle en Arnhem. Een tournee door Japan met koperkwintet Brass Colours en een koperensemble. Op die manier heeft hij vele mooie concerten en projecten mede verzorgd en aan vele inspirerende masterclasses deelgenomen.

De opleiding klassiek trompet heeft Remco in 2011 succesvol afgerond  en hij kon meteen aan de slag bij MIK, nadat hij daar een jaar eerder stage had gelopen. Na 5 mooie jaren is MIK helaas failliet gegaan en nu werkt Remco voor Phoenix Cultuur Veghel, Het Mondriaanhuis Uden en verschillende verenigingen zoals Muziekvereniging Animato Nistelrode, Brassband Sint Hubertus Herpen en Muziekvereniging OBK Erp. Op verschillende plaatsen verzorgt Remco Spierings de muzieklessen klein koper en de theorielessen. Tevens vervult hij het dirigentschap van de opleidingsorkesten in Nistelrode, Erp en Zijtaart en Muziekvereniging Excelsior Genderen.