Oud filmpje serenade in Boerdonk

Datum: 17-10-2021

Bij toeval kwamen wij in het bezit van een oud filmpje dat geschoten werd in Boerdonk. Op 5 oktober 1969, voor de deur van Zaal De Visscher.
Het betreft een serenade bij het afscheid van toenmalig bovenmeester W. Thijssens, die 37 jaar als hoofd van de school werkzaam was in Boerdonk. Het filmpje is afkomstig uit het familiearchief van de familie Thijssens. Theo Thijssens, zoon van de bovenmeester, heeft het gestuurd aan mensen van Erthepe.
Op de beelden zijn diverse bekendheden uit de historie van OBK te zien.
Meester Deben, voorzitter van OBK, hield een toespraak. Verder lopen de bestuursleden Albert Arts, Ties Verbruggen, Wilbert Kerkhof en Johan Fransen mee. Antoon Strijbosch, secretaris, dirigeert. Tambour-maître Will (van Schalen) Manders. Vaandeldrager Willy Arts. Grote trom: Tinus van Leuken, We zagen een jeugdige Piet Leenders, Peter van den Tillaart en Gerrit Laurenssen. René Strijbosch, Peter Strijbosch, Louis de Wit, Pieta Manders. Flitsen van Bert Manders. Martien Beekmans, Peter van de Valk, Gerrit van den Hurk. 
In het publiek, naast de heer en mevrouw Thijssens, onder meer Janus van den Berg, oud-wethouder en een van de eerste redacteuren van de Erpse Krant.
Wij houden ons aanbevolen voor meer namen van muzikanten die voorbij komen.
Overigens: bij de film zat geen live muziek. Wij hebben daar een mouw aan gepast....


knipsel.jpg