Opleidingen & OBK-Kracht

Harmonie OBK betrekt haar opleidingen voor wat de blazers betreft van de muziekafdeling van Phoenix Cultuur.
De slagwerkers in opleiding, ontvangen les van Henk Schellekens - dirigent van de slagwerkgroep - en Jop Schellekens - dirigent jeugdslagwerkgroep.

Uiteraard zijn er de leerlingorkesten en de jeugdslagwerkgroep waaraan zij al snel kunnen deelnemen.

Aanmelden voor muziekles

Zie hieronder de opleidingsgids!

**) postadres en mailadres staan op het formulier

Muziek maken is leuk...

Naast het feit dat muziek maken een hele leuke bezigheid is, is er de laatste jaren ook veel onderzoek geweest naar het effect van muziek maken op de ontwikkeling van kinderen. Het is bewezen dat het maken van muziek de emotionele ontwikkeling kan bevorderen en dat het ook wel degelijk effect heeft op het intelligentie- en concentratieniveau van kinderen. Dit staat allemaal in het rapport “Muziek maakt slim”.
Muziek maken is een prachtige manier van communiceren. Het kan de teamgeest binnen een groep erg versterken. Daarnaast is het ook een manier van je gevoelens uiten. Muziek maken is expressie.

OBK-Kracht, voorheen Windkracht 6

Landelijk gezien is de aanwas van kinderen die voor een muziekinstrument kiezen, drastisch aan het terug lopen. Om hieraan iets te veranderen is er een project ontwikkeld genaamd OBK-Kracht Dit project bestaat uit een reeks leuke en goede muzieklessen met allerlei aanvullende opdrachten en spelletjes, bedoeld om kinderen enthousiast te krijgen voor het vak muziek in zijn algemeenheid.
Kinderen worden erdoor misschien aangezet tot het gaan bespelen van een instrument.

De bedoeling is het om ieder jaar dit project op te starten, samen met basisscholen van Erp, Boerdonk en Keldonk, met als streven om in de toekomst structureel muziekonderwijs aan te kunnen bieden. Doel daarbij is om kinderen een basis mee te geven om beter van muziek te leren genieten en te kijken of men aanleg heeft om zelf muziek te gaan maken. Door een samenwerking tussen Harmonie OBK en Phoenix Cultuur kan een aanbod gedaan worden om na de eerste basisbeginselen zelf muziekonderwijs te gaan volgen. Deze basis kan echter ook gebruikt worden om deel te nemen aan andere vormen van muziek zoals zang. Dit komt zowel het individuele kind ten goede als de gehele gemeenschap waarvoor Harmonie OBK via diverse activiteiten en optredens klaar staat.

Bekijk de fotoreportages van de slotmanifestaties van 2012, 2013, 2014, 2016 en 2017!