Jubilarissenconcert 2021

Datum: 17-10-2021

De Erpse Muziekvereniging OBK heeft de goede gewoonte om haar leden bij tijd en wijle in het zonnetje te zetten. Zo ook zaterdag 16 oktober tijdens een speciaal concert.
De avond werd muzikaal geopend door de slagwerkgroep van OBK met dirigent Henk Schellekens. Het ensemble speelde nieuwe werken voor een goed gevulde zaal.
Het harmonieorkest, dat geleid werd door dirigent Sef Pijpers, had eveneens een aantal nieuwe werken op het repertoire. Tijdens dat laatste deel van het concert werd aandacht besteed aan de jubilarissen.

In totaal waren er zes jubilarissen die door voorzitter Wern van Asseldonk in de bloemetjes werden gezet. Sandra van de Ven–Van de Elzen en Gilbert van den Tillaart vierden hun 25-jarig lidmaatschap, Wern van Asseldonk is maar liefst 40 jaar bij de club en Jan van de Wijdeven, Harry van Brussel en Willie Kerkhof zijn 60 jaar lid van OBK. 

Aan de jubilarissen werden door voorzitter Wern van Asseldonk de daarbij behorende KNMO-insignes uitgereikt. Voor elke jubilerende muzikant had hij daarbij een praatje. Dat van hemzelf werd overhandigd door bestuurslid Imke van Lankveld, die onder meer memoreerde dat Wern dit jaar ook al 30 jaar lang OBK's tambour-maître was.
In de foyer was het daarna gezellig druk bij het feliciteren van de jubilarissen. Blaaskapel De Durdauwers feliciteerde hen met hun vrolijke noten.

Van de zestigjarige jubilarissen verscheen eerder een interview in de Erpse Krant.
Tekst en foto: Jeroen Vissers, Erpse Krant


Klik hier!

Foto's concert: Arno Manders, Paul van Antwerpen, Jan van de Wijdeven jr.
Foto's foyer: José van de Wijdeven, Marion van de Wijdeven.

/