Funtastic speelde in Simeonshof!

Datum: 15-12-2019

Jeugdslagwerkgroep en opleidingsorkest Funtastic speelden op zondagochtend 15 december 2019 in Simeonshof te Erp.
Onder leiding van respectievelijk Jop Schellekens en Remco Spierings voerden beide ensembles om de beurt een muziekstuk uit. De optredens werden gewaardeerd door de bewoners van Simeonshof maar ook door de grote groep toehoorders van "buiten". Beide dirigenten gaven uitleg bij het programma. Dit optreden was meteen het laatste in 2019. Geëindigd werd met een sfeervol Stille Nacht.
Carla Jansen bedankte namens Simeonshof de beide muziekgroepen en hun dirigenten.

Funtastic was fantastisch

Op zondagochtend 15 december trad Funtastic op in de gasterij van zorgcentrum Simeonshof. Zowel het opleidingsorkest als de jeugdslagwerkgroep van muziekvereniging OBK lieten zich voor een bomvolle zaal van hun beste kant zien. Of beter gezegd: van hun beste kant horen.

Frühschoppen
In de Duitstalige landen hebben ze een mooi woord voor een concert op zondagmorgen: Frühschoppen. En dan komen er ook meteen grote pullen bier op tafel. In Nederland hebben we het over een zondagochtendconcert en staat er koffie op tafel. Verschil moet er zijn. Maar ondanks het verschil was het volle bak in de grote zaal van zorgcentrum Simeonshof. Veel muzikanten en nog veel meer publiek. En dat publiek kreeg een prachtig en zeer afwisselend concert voorgeschoteld. Dat de optredens gewaardeerd werden door de bewoners van de Simeonshof bleek wel uit het feit dat bezoekers die bij bewoners langs wilden komen om een praatje te maken, onverrichter zake weer huiswaarts konden keren want men wilde blijven luisteren.

Meerdere dirigenten
De jeugdslagwerkgroep stond onder leiding van Jop Schellekens, bij het opleidingsorkest had Remco Spierings de baton in handen. Baton? Jazeker baton. Want zo wordt het dirigeerstokje – weten de kijkers van het programma “Maestro” inmiddels - ook wel genoemd. Maar de twee dirigenten waren niet alleen. Verschillende luisteraars van het concert waren zelf ook enthousiast aan het mee dirigeren. Na afloop van het concert werd door de bewoners van Simeonshof als dank een lied ingezet: het welbekende “houdoe en bedankt olé olé”. En met dit liedje in het hoofd bleven de bewoners van Simeonshof op hun eten wachten en togen de bezoekers van buitenaf huiswaarts.   

Tekst: Harry Kobus, Erpse Krant  
Foto's: José van de Wijdeven, Harry Kobus.

 

dsc02858.jpg
dsc02859.jpg
dsc02860.jpg
dsc02861.jpg
foto-funtastis.jpg
dsc02862.jpg
dsc02863.jpg
dsc02864.jpg
dsc02865.jpg
dsc02866.jpg
dsc02868.jpg
dsc02870.jpg
dsc02872.jpg
dsc02873.jpg
dsc02874.jpg
dsc02875.jpg