Het Blauwe Uur... muziektheater bij het ochtendgloren

Openluchtspektakel in het weekend van 27 en 28 juni 2020

Aanleiding:
in 2020 bestaat de Erpse muziekvereniging Harmonie OBK honderd jaar!

Een uniek evenement met muziek, vuur, dans en theater. Niet in een schouwburg, maar op een weiland. Niet in de avond, maar in de vroege ochtend bij het krieken van de dag. Een dag die rijpt aan de horizon, terwijl muziek en spektakel hand in hand gaan om die nieuwe dag te verwelkomen.

De organisatie

De organisatie van dit schitterende all-inproject is in handen van Stichting Harmonieus, Erp. Het harmonieorkest en de slagwerkgroep van OBK verlenen vanzelfsprekend hun muzikale medewerking, maar zullen aan velen in Erp, Keldonk en Boerdonk om medewerking vragen.

Facebook Blauwe Uur

Het blauwe uur

Het blauwe uur is de benaming voor het verschijnsel dat ‘s morgens vroeg, het uur voor zonsopkomst, bij bepaalde omstandigheden de lucht en de omgeving een blauwe kleur aannemen. Dit is de reden dat dit uur geliefd is bij fotografen. Maar in het laatste weekend van juni in 2020 gaat dit uur ook geliefd worden bij muziek- en theater liefhebbers. Want dan wordt “Het Blauwe Uur” georganiseerd, een zeer bijzonder evenement waar muziek en spektakel hand in hand gaan om de nieuwe dag te verwelkomen. En daarom zal dit spektakel plaatsvinden in de vroege ochtend en in de buitenlucht.

Vroeg uit de veren

Om kwart voor drie in de ochtend komen de toeschouwers bijeen in het Erpse Molenpark, waar ze in de stemming komen van het komende evenement. Gezamenlijk gaat het, langs een sfeervolle route, naar de plaats van het openluchttheater. Onderweg hier naartoe zal de fantasie van het publiek op diverse locaties geprikkeld worden. En dat gaat door tot aan het openluchttheater, waar men op bijzondere wijze muzikaal ontvangen wordt om vervolgens plaats te nemen op de tribune. Om dan te gaan genieten van een spraakmakend muzikaal en theatraal spektakel, dat de toeschouwers met passende muziek, klanken, sfeerbeelden en theatrale momenten zal meenemen in de strijd van donker en licht: het Blauwe Uur is aangebroken! Met muziek van harmonieorkest en slagwerkgroep OBK, dans van Souplesse, vuurartiesten, het Brabants Span, zang van solisten en de inbreng van vele figuranten wordt de nieuwe dag begroet. Dit alles onder bezielende leiding van het organisatieteam van OBK’s Blauwe Uur.

Slechts twee voorstellingen

“Het blauwe uur” gaat – zoals gezegd – een uniek evenement worden. En er komen slechts twee voorstellingen die je echt niet wilt missen. Daarom misschien al een notitie in je agenda maken: zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 vrijhouden voor “Het blauwe uur”.
Gedeeltelijk overgenomen uit: Erpse Krant 12-3-2019