Voorbereidingen

Foto: Luc van MoorselReeds  vanaf april 2014 worden voorbereidingen getroffen voor het Klank- en Lichtspel 2015.

Een team uit Muziekvereniging Harmonie OBK houdt zich daarmee bezig.
De Erpse Stichting “Harmonieus” ontfermt zich al vanaf de editie in 2005 over het financiële wel en wee van het spektakel. De Gemeente Veghel draagt haar steentje bij in de kosten van het spel en middels diensten.

Onder auspiciën van de Stichting “Harmonieus” werkt een productieteam aan de organisatie. Het productieteam bestaat uit: Christ van Bree, Peter Ketelaars, Willy Nabuurs, Nico van Brussel, Peter van den Tillaart, Ria de Vocht,  Giel van de Wijdeven, Harry Kobus en Jan van de Wijdeven. Spelregie: Hanneke Jansen en Ria de Vocht.

Foto: Luc van MoorselDirigent Sef Pijpers is als adviseur aan het productieteam verbonden. Rudy Bongers van de Blusploeg Erp is de contactpersoon met de Brandweer Veghel.

Voor licht- en geluidseffecten zal een team van de Purplegroup  ingeschakeld worden. Geluidsregisseur: Peter van de Laar. Lichtregisseur: Emilio Galluzzo.

Met name het orkest en de slagwerkgroep van muziekvereniging Harmonie OBK,  Souplesse Dancers en Popkoor Voyss verzorgen de diverse muziek- en dansonderdelen. Ook beiaardier Boudewijn Zwart zal zijn steentje bijdragen. Passend bij het thema 70 jaar Vrijheid heeft hij een speciaal muziekwerk geschreven voor carillon en harmonieorkest. Tegen de datum van uitvoering vinden gezamenlijke repetities plaats.

De Erpse toneelvereniging Iets Anders en personages en figuranten, dansgroepen van Souplesse Dancers en het Erpse Gilde repeteerden onafhankelijk; tijdens de generale repetitie op  3 mei wordt de puzzel in elkaar gepast.

Op 2, 3  en 4 mei zal er nogal wat worden opgebouwd. De technische commissie zet daarvoor een compleet draaiboek in elkaar om dat huzarenstukje waar te kunnen maken.
Op 3 mei vindt in de vroege avond de generale repetitie plaats. Na de soundcheck worden de combinaties van optredende groepen op de rails gezet.
Lichteffecten worden tijdens de avond van 4 mei en ‘s nachts tot in detail ingesteld en uitgeprobeerd.

Op dinsdag 5 mei worden vanaf 18.00 uur de wegen naar het Hertog Janplein afgezet. In de vooravond zullen er nog diverse checks plaatsvinden. Om klokslag 22.00 uur begint het Klank- & Lichtspel 2015.

Foto: Luc van Moorsel

Geef een reactie