Kostuum voor de Koning

Op donderdag 30 april werden de kostuums uitgereikt aan de personages en figuranten die spelen in de items die betrekking hebben op het thema 200 Jaar Koninkrijk.
Wie is niet benieuwd naar het kleurrijke schouwspel dat zich op 5 mei zal ontvouwen op het Erpse Hertog Janplein!?!

Laatste loodjes…

Op woensdag 29 april vond bij Van Haandel de tweede repetitie plaats van Harmonieorkest OBK en Popkoor Voyss. Intussen werden buiten op het Hertog Jan de toneelitems geënsceneerd. Met als doel om bij de generale repetitie de zaak gesmeerd te laten verlopen.

Komend weekend wordt begonnen met het optrekken van alle bouwwerken, zoals muziektenten, podia en torens voor de volgspots.
Maandag 4 mei volgen de tribunes, speciaal voor de gedecoreerde burgers van de Gemeente Veghel. Ook wordt begonnen met het aanleggen en opbouwen van de lichtelementen die dezelfde avond nog worden ingeregeld.

Gezamenlijke repetitie

Op woensdag 22 april vond een eerste gezamenlijke repetitie plaats van Harmonieorkest OBK en Popkoor Voyss. Beide gezelschappen waren goed voorbereid door hun dirigenten Sef Pijpers en Maria van Asseldonk en dat zorgde ervoor dat de eerste kennismaking rond het Klank- & Lichtspel nagenoeg vlekkeloos verliep. Muzikanten en zangers/zangeressen kregen een goed beeld van wat er op 5 mei gaat klinken op het Hertog Janplein. Op 29 april volgt een repetitie met dezelfde combinatie.

Live opnamen

Op 19 april hebben we de puntjes op de i gezet wat betreft het gebruik van het beamerscherm. Voor het eerst in de traditie van het Klank- & Lichtspel gebruiken we camera’s om details en close ups in beeld te brengen. Giel van de Wijdeven heeft een groot aantal bijpassende foto’s, afbeeldingen van schilderijen, sfeervolle tekeningen en voorbeelden van iconen van toen verzameld. Die zullen straks, in afwisseling met de live opnamen van de crew van Martijn,  voor een doorlopende show zorgen zodat de toeschouwer ogen te kort komt. Samen met Martijn Melis is het draaiboek doorgenomen om alle mogelijk- en onmogelijkheden alvast op papier te tackelen…

Nog een maand te gaan…

Alle muziekstukken die in het programma ten gehore worden gebracht, zijn nu in het bezit van muzikanten, zangers en zangeressen, slagwerkers en beiaardier.
Door de dansgroepen van Souplesse worden muziek en dans  choreografisch gecombineerd.
Komende weken vinden gezamenlijke repetities plaats, zoals die van Popkoor Voyss en Harmonieorkest OBK.
Slagwerkgroep OBK werkt aan haar battle Victory and Freedom.
Eind april zullen de toneelfragmenten en muziekfragmenten met de voice over in één lijn worden gebracht via enscenering op het Hertog Janplein.
Op 3 mei is er een generale repetitie – die niet helemaal compleet kan zijn – en pas op 5 mei moeten alle puzzelstukjes naadloos in elkaar vallen…